LGBT ♥

2016-06-02
15:32:21

LGBT eller HBTQ?
Idag använder vi oss nog av hbtq (homo, bi, trans, queer) mer än vi använder oss av lgbt (lesbisk, gay, bi, trans). Lgbt kommer ursprungligen ifrån engelskan och det var därifrån inspitationen till hbtq kom. Båda dessa är alltså paraplybegrepp för sexuella läggningar och könsidentiteter.
 
Skillnaden mellan de två begreppen är bokstaven Q som står för queer. Det är ett ganska brett begrepp som kan röra både sexuell läggning, könsidentitet, relationer och sexualitet men kan också vara ett uttryck för ett kritiskt förhållningssätt till normer i samhället. Därför föredrar många att använda hbtq hellre än lgbt, just för att det är ett bredare begrepp som inkluderar mer människor. Dock tycker jag det viktigaste är att båda begreppen faktiskt finns för att förena oss som inte tillhör det ciskönade heteronormativa samhället och att vi bekämpar förtrycket tillsammans. Jag funderade ett tag på att döpa om bloggen, men jag känner personligen att det jag tar upp i mina inlägg är viktigare än själva namnet. Dessutom var det andra namnet redan upptaget heh.
 
Jag sagt flera gånger förut att jag ska börja komma igång med bloggandet ordentligt men har mer eller mindre gett upp varje gång. Nu kommer jag bo själv hela sommaren och ha mycket mer tid att lägga på bloggandet så jag ska verkligen försöka göra det. Anyways, det är sommar, mindre än en vecka till studenten, jag är allmänt lycklig och hoppas ni har det minst lika bra med. Puss & kram.
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: