LGBT ♥

2016-01-07
14:25:19

Asexuell/aromantisk
Jag vet inte hur många av er som är bekanta med läggningen asexualitet. För att kortfattat förklara vad det innebär, en person som identifierar sig som detta upplever ingen sexuell attraktion till andra människor. Det handlar inte på något sätt att man själv har valt att avstå från sexuella relationer, asexuella människor kan helt enkelt inte bli sexuellt attraherad av någon. Betyder det här då att de aldrig kommer kunna ha någon relation alls med en annan människa? Inte alls.
 
Precis som jag tog upp i ett tidigare inlägg måste man göra skillnad på sexuell och romantisk attraktion. En asexuell person saknar alltså sexuell attraktion, men kanske fortfarande upplever romantiska känslor för andra människor. Detta innebär alltså att om man så vill så finns möjligheten att ingå i ett förhållande där man inte har någon form av sexuell aktivitet, så förutom avsaknaden av det kan asexuella människor ha ett förhållande som vilken annan människa som helst.
 
Om en människa då är aromanisk? Alltså en människa som inte upplever romantisk attraktion. Detta innebär då att ett typiskt förhållande är mer eller mindre uteslutet, men om man fortfarande upplever sexuell attraktion till andra människor finns självklart möjligheten att ha sexuella relationer på sina egna villkor. Att vara aromantisk eller asexuell behöver alltså inte utesluta relationer helt och hållet, vill man interagera intimt med andra människor finns det på ett eller annat sätt möjlighet att göra det även om man saknar någon form av attraktion. Gott nytt 2016 på er förresten, hoppas alla haft ett fint jullov, mitt slutar dock inte förrän på måndag. Puss & kram.