LGBT ♥

2015-12-17
18:37:00

Fortfarande bisexuell?
Det här inlägget skriver jag för att en nära vän till mig kom nyligen ut för mig som bisexuell och självklart undrar hon lite saker, jag fick även liknande frågor av en kompis på en hemmafest för ett par veckor sen, endast utav nyfikenhet. Så jag tänkte försöka förklara lite grann om bisexualitet utifrån frågorna de ställde.
 
Jag har märkt att många undrar hur det funkar att vara bisexuell när man t.ex. är i ett förhållande. Är jag lesbisk när jag är tillsammans med en tjej? Och är jag hetero när jag är med en kille? Dras jag bara till personligheten hos ena könet och utseendet hos det andra? Attraherar båda könen mig lika mycket? Frågor som dessa har jag fått upprepade gånger, många gånger blir folk förvånade över svaren de får. Men den här läggningen är inte i närheten så krånglig som vissa människor får det att verka.
 
Till att börja med, jag är inte lesbisk. Jag är i en monogam relation med en tjej, hon är lesbisk, jag är fortfarande precis lika mycket bisexuell som förut. Folk har en tendens att vilja anta att alla samkönade par endast består av människor som är homosexuella, det verkar ju lättast så. Men en bisexuell person som för tillfället befinner sig i ett samkönat förhållande har inte plötsligt blivit gay. Inte heller har man plötsligt blivit hetero då man är med någon av det motsatta könet. Att vara bisexuell innebär att man upplever attraktion till två kön (bi betyder två), att vara i ett förhållande med vilket kön som helst innebär inte att attraktionen till det andra könet upphör. Självklart har alla frihet att definera sin egen sexualitet, om en själv anser att ens sexualitet kan ändras är upp till var och en. Jag är precis lika mycket bisexuell när jag är singel, som när jag är med en tjej, som när jag är med en kille.
 
Även detta med om attraktionen till de olika könen ser likadan ut. Såsom allt annat är detta individuellt och ser olika ut mellan olika människor. Här kan man göra skillnad på romantisk och sexuell attraktion, skillnaden mellan kärlekskänslor och lustkänslor. Ibland går dessa två ihop, ibland separerar man dem. En del upplever endast sexuell attraktion till killar, samtidigt som man endast upplever romantisk attraktion till tjejer. En del upplever båda formerna av attraktion till båda könen. Det kan ses som lite av ett pussel, man lägger ihop det utifrån sina egna känslor och preferenser. Att vara bisexuell behöver inte se likadant ut hos en person som hos en annan. Det är en själv som avgör hurvida man vill identifiera sig, för ingen annan har rätt att tala om för dig hur du bör märka dig. Hoppas detta var hjälpsamt för de som undrade, puss & kram.
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: